Droogijsstralen

Ons straalbedrijf reinigt nu ook met droogijsstralen

Droogijsstralen, ook wel koud-ijsstralen, is een snelle en schone reinigingstechniek, die verontreiniging verwijdert van vrijwel iedere ondergrond zonder deze te beschadigen. De ondergrond is na reiniging direct klaar voor gebruik. Het stralen geeft geen afval, dus de omgeving is snel opgeruimd. Van Ginkel Groep gebruikt voor droogijsstralen de krachtigste machines met de hoogste precisie, waardoor ieder project een succes wordt.

Vraag een offerte aan

Hoe werkt reinigen met droogijsstralen?

Droogijs heeft een temperatuur van -78 graden en is de vaste vorm van koolstofdioxide. Voor droogijsstralen worden korrels gebruikt die variëren in grootte tussen 3 en 16 mm. Met deze zogenaamde pellets wordt de ondergrond onder druk (instelbaar tot 12 bar) gestraald, zodat er scheurtjes in de vervuiling of te verwijderen coating ontstaan. De lage temperatuur veroorzaakt een thermische shock, waardoor de verontreiniging loskomt. Het droogijs gaat direct van vaste naar gasvorm, ook wel sublimatie genoemd. Hierdoor blijft alles droog en geeft het stralen geen afval. Dat maakt deze straaltechniek ook nog eens heel erg schoon.

Wat kun je reinigen met droogijsstralen?

De meeste ondergronden kunnen worden gereinigd met droogijsstralen. Ondergronden worden met deze techniek niet aangetast; alleen de verontreiniging wordt verwijderd. Denk aan: lijm, vet, voedingsresten, olie en vuil van machines of oude coatings en graffiti van beton of hout. De techniek is zo nauwkeurig en schoon dat een productiestraat niet eens hoeft te worden stil gelegd.

Voor welke projecten wordt droogijsstralen gebruikt?

 • VOEDSELINDUSTRIE: Droogijsstralen wordt veel toegepast in de voedselindustrie. Andere straaltechnieken kunnen ondergronden verruwen, waardoor voedselresten en bacteriën makkelijker hechten. Droogijsstralen verwijdert bacteriën en tast de ondergrond niet aan. Ovens, rekken, lopende banden zijn snel schoon, zonder dat het productieproces volledig stilgelegd hoeft te worden, want droogijsstralen geeft nauwelijks rommel.
 • AUTO-, LUCHVAART-, SCHEEPVAARTINDUSTRIE: Vanwege de droge straaltechniek kunnen onderdelen en machines eenvoudig van vet, vuil, olie en andere aanslag worden ontdaan. Ook werkplekken zijn snel schoon, zonder dat de productie hoeft te worden gestaakt.
 • SCHILDERSBRANCHE: Ook de schildersbranche kiest steeds vaker voor droogijsstralen. De techniek is weliswaar duurder, maar dat betaalt zich terug in tijdwinst, omdat oppervlaktes niet hoeven te worden geschuurd en zelfs de meest lastige plekken razendsnel kunnen worden behandeld.
 • TECHINDUSTIE: Droogijsstralen is bij uitstek geschikt voor de techindustrie, omdat het een droge straaltechniek is die het oppervlak of bedrading niet beschadigt.
 • GEVOLGEN VAN BRAND: De gevolgen van brand, waaronder roetvorming, kunnen razendsnel worden verwijderd met droogijsstralen. Het mooie van deze techniek is dat het zelfs de brandlucht verwijdert.

Wat zijn de voordelen van droogijsstralen?

 • Schoon
 • Snel
 • Milieuvriendelijk
 • Nauwkeurig
 • Tast ondergrond niet aan
 • Droog
 • Hygiënisch
 • Verwijdert bacteriën
 • Effectief op de moeilijk bereikbare locaties
 • Verwijdert brandlucht

Wat zijn de nadelen van droogijsstralen?

 • Kostbaar. Tijdwinst compenseert dit meestal

Waarom kies je voor Van Ginkel Groep voor een reinigingsproject?

We zijn een van de eerste mobiele straalbedrijven in Nederland en hebben al meer dan 50 jaar ervaring. Dat betaalt zich uit: we weten waar we over praten en we doen wat we zeggen. We hebben alles in huis om razendsnel de beste straaltechniek voor jouw project in te zetten.

Van Ginkel Groep heeft krachtige machines voor droogijsstralen die tot wel 120 kg pellets per uur kunnen verwerken. En dat scheelt weer in de portemonnee. De luchtdruk van onze machines is zo nauwkeurig in te stellen dat we iedere uitdaging aankunnen. Bij jou op locatie of bij ons in Valburg.

Wil je werken met droogijsstralen?

Lijkt het jou leuk om te leren reinigen met droogijsstralen? Kom bij ons werken! Wij hebben de grootste machines, we denken altijd in mogelijkheden, we houden van hard en eerlijk werken en we hebben de beste werksfeer.

Bekijk hier onze vacatureS

Terug naar overzicht

Offerte aanvragen

Wil je direct een offerte aanvragen? Laat dan hieronder jouw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.