Zandstralen

Stralen met olivinezand als straalmiddel is perfect om verontreinigingen en oude coating te verwijderen van ondergronden als beton, staal of ijzer. De verschillende korrelgrootte maakt zandstralen een toepassing die op veel projecten gebruikt wordt.

Zandstralen als straaltechniek

Naast gritstralen is zandstralen één van de technieken die veelal gebruikt wordt. Het zandstralen van vroeger is tegenwoordig verboden om gezondheidsredenen, daarom wordt bijvoorbeeld olivinezand gebruikt als alternatief.

Voor aanvang van een project komen wij graag de situatie ter plaatse bekijken. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat adviseren wij om met een bepaald straalmiddel te stralen. Wanneer met zandstralen het beste eindresultaat behaald zal worden, kijken wij direct naar mogelijkheden om de omgeving af te schermen.

Tijdens olivinezandstralen ontstaat er veel stofontwikkeling. Stofoverlast op bouwlocaties en in bebouwd gebied is vrijwel nooit gewenst. Om stofontwikkeling tegen te gaan stralen wij met toevoeging van water. Stof dat vrijkomt door het stralen wordt direct door het water afgevoerd waardoor de omgeving niet wordt belast met stofontwikkelingen. Naast zandstralen met toevoeging van water, kunnen wij een Doorwerkvoorziening over het oppervlak bouwen of de omgeving afschermen met zeilen.

Van Ginkel Groep is met stralen en conserveren op locatie zelfvoorzienend. Onze mobiele combinaties zijn voorzien van compressoren, aggregaten en stofafzuiging. Tijdens het stralen heeft u, als opdrachtgever, geen omkijken naar ons personeel.

Wij werken ook voor particulieren. Zo stralen wij bijvoorbeeld gevels om aanslag of stuclagen te verwijderen, houtenspanten en zwembaden. Bij onze stationaire locatie stralen wij staalconstructies, oldtimers, glaswerk en meubels.

Neem contact op zodat wij de situatie ter plaatse kunnen bekijken. Wij adviseren u graag over onze werkwijze.

Gritstralen

Gritstralen met diverse korrelgrootten om het gewenste resultaat te krijgen.

Lees meer

Stofvrij stralen

Wij kunnen op diverse manieren stofvrij stralen, lees hier de mogelijkheden.

Lees meer

Glasparel

Stralen van RVS of aluminium oppervlakken door middel van glasparelen.

Lees meer

Staalstralen

Staalstralen met ronde of scherpkantige staalkorrels voor de juiste rein- en ruwheid.

Lees meer

Neem nu contact op

Bladderen van coating of zichtbare corrosie?

Neem nu contact opStralen en conserveren van het object zorgt voor een langere levensduur.