Stofvrij stralen als stof niet gewenst is

Tijdens stralen ontstaat stofontwikkeling, dit is vaak niet gewenst. Zeker wanneer er in een bebouwd gebied gestraald moet worden of wanneer er gelijktijdig andere werkzaamheden uitgevoerd worden op een bouwterrein. Van Ginkel Groep schermt de omgeving af om te zorgen dat stof geen overlast veroorzaakt.

Diverse toepassingen voor stofvrij stralen

Sinds 1970 stralen wij op vele locaties in Nederland, wij weten dus als geen ander welke gevolgen stofoverlast kan hebben. Werkzaamheden uitvoeren op locatie zorgt vaak voor een creatieve aanpak.

Wij kunnen stofvrij stralen door middel van:

  • Vacuümblast stralen
  • Stralen met toevoeging van water
  • Stralen met afscherming

Vacuümblast is een van de manieren van stofvrij stralen. Bij deze toepassing wordt tijdens het stralen het grit, stof en vuil direct afgezogen door een zuigsysteem wat op de straalslang zit. Deze manier van stofvrij stralen is intensief maar heeft als grote voordeel dat men in principe zonder stofmasker kan stralen, er komt geen stof, vuil of grit vrij. Vacuümblast stralen is een efficiënte methode voor het stofvrij stralen van kleine oppervlakken.

Stralen met toevoeging van water zorgt ervoor dat het stof direct opgenomen wordt in het toegevoegde water. Er zal dus een minimum aan stof vrijkomen. Stralen met afscherming doen wij door middel van het gebruiken van Doorwerkvoorzieningen of door het afschermen van de omgeving door zeilen. Onze Doorwerkvoorzieningen worden regelmatig gebruikt om een tijdelijke overkapping te creëren waardoor de stof niet weg kan. Tevens ontstaan perfecte omstandigheden om te stralen en eventueel te conserveren.

Projecten waar geen Doorwerkvoorziening geplaatst kan worden, worden afgeschermd door middel van zeilen. De stof zal direct weggezogen worden door onze mobiele combinaties waardoor de omgeving geen enkele overlast heeft van straalwerkzaamheden.

Per project moet de situatie beoordeeld worden om een goede afscherming te verzorgen. Wij komen dan ook graag langs om de werkplek te bekijken en het proces te bespreken.

Gritstralen

Gritstralen met diverse korrelgrootten om het gewenste resultaat te krijgen.

Lees meer

Zandstralen

Stralen met olivinezand als straalmiddel om de juiste rein- en ruwheid te krijgen.

Lees meer

Glasparel

Stralen van RVS of aluminium oppervlakken door middel van glasparelen.

Lees meer

Staalstralen

Staalstralen met ronde of scherpkantige staalkorrels voor de juiste rein- en ruwheid.

Lees meer

Neem nu contact op

Weten hoe wij uw project aanpakken?

Neem nu contact opGraag komen wij langs om u te adviseren over het stralen van oppervlakten.