Gritstralen op locatie en stationair

Van Ginkel Groep is één van de oudste mobiele straalbedrijven in Nederland. Met onze mobiele combinaties kunnen wij, geheel zelfvoorzienend, op de meest complexe locaties gritstralen.

Gritstralen door Van Ginkel Groep

Grit is één van de meest gebruikte straalmiddelen. Door de verschillende korrelgrootten is grit een perfect straalmiddel om stalen ondergronden volledig blank te stralen. Om na het stralen een natlaksysteem aan te brengen is juiste reinheid en ruwheid vereist, zodat de conservering goed hecht aan de ondergrond.

Omstandigheden tijdens het gritstralen zijn essentieel voor een goed eindresultaat. Een juiste (oppervlakte)temperatuur en luchtvochtigheid worden daarom altijd gemeten. Het creëren van de juiste omstandigheden doen wij regelmatig met onze doorwerkvoorzieningen. Door de verschillende afmetingen zijn de tentconstructies op veel locaties toepasbaar, dit komt het eindproduct ten goede.

Gritstralen geeft veel stofontwikkeling. Dit kan overlast veroorzaken tijdens andere werkzaamheden of overlast veroorzaken bij verkeer en/of milieu. Is een doorwerkvoorziening niet toepasbaar op het werkterrein, dan vinden wij een andere creatieve manier om overlast tot een minimum te beperken.

Voor, tijdens en na het gritstralen wordt elke werkgang gerapporteerd evenals de omstandigheden. Hierdoor kan u, indien gewenst, een rapportage aangeleverd krijgen waar metingen zoals reinheid, ruwheid, luchtvochtigheid en temperatuur staan geregistreerd.

Wij hebben ruime ervaring in het gritstralen van diverse constructies in de grond-,weg-,waterbouw, offshore, railinfra, energiebedrijven en vele andere segmenten. Benieuwd hoe wij uw vraagstuk benaderen? Neem dan contact op!

Stofvrij stralen

Wij kunnen op diverse manieren stofvrij stralen, lees hier de mogelijkheden.

Lees meer

Zandstralen

Stralen met olivinezand als straalmiddel om de juiste rein- en ruwheid te krijgen.

Lees meer

Glasparel

Stralen van RVS of aluminium oppervlakken door middel van glasparelen.

Lees meer

Staalstralen

Staalstralen met ronde of scherpkantige staalkorrels voor de juiste rein- en ruwheid.

Lees meer

Neem nu contact op

Benieuwd naar onze aanpak?

Neem nu contact opWij informeren u graag over onze werkwijze tijdens uw project.