Metalliseren door Van Ginkel Groep

Het metalliseren van bijvoorbeeld bruggen, sluizen en offshore constructies zorgt voor een langere levensduur van ongeveer 40 tot 80 jaar. Van Ginkel Groep heeft alles in huis om te metalliseren, zowel op locatie als bij ons op het bedrijfsterrein.

Voordelen van metalliseren

Van Ginkel Groep heeft veel ervaring met metalliseren. Voordat het oppervlak gemetalliseerd wordt, dient het oppervlak gestraald te zijn tot de hoogste reinheidsnorm (Sa3) en dient het voldoende ruwheid te hebben omdat de metallisatielaag een mechanische hechting verlangt. De aangebrachte metallisatie zorgt ervoor dat het bewerkte oppervlak roestwerend en onderhoudsvrij is.

Een metallisatielaag heeft over het algemeen een ruwer oppervlak dan bijvoorbeeld een natlak, daarom zien wij in de praktijk dat hier vaak dat er gekozen wordt om over de metallisatielaag nog een natlaksysteem gezet word. Hiermee krijgt het object de gewenste kleur en is het makkelijker te reinigen.

Voor het metalliseren kunnen verschillende coating materialen gebruikt worden:

  • Aluminium
  • Zink
  • ZinkAl

Metalliseren op locatie

Van Ginkel Groep heeft eigen metalliseerapparatuur in huis om werkzaamheden zowel op locatie als stationair uit te voeren. De uitvoering gebeurd door gecertificeerd personeel volgens ANSI/AWS C2.16, kwaliteit is dus gegarandeerd. Tevens kunnen wij de klant adviseren in bepaalde aspecten van de constructie omdat niet elke constructie zich leent voor de applicatie van metallisatie.

Voor het metalliseren van objecten is het belangrijk dat er goede omstandigheden zijn. Om die reden worden er regelmatig constructies bij ons op het bedrijfsterrein gemetalliseerd. Hier hebben wij alles in huis om de juiste omstandigheden te waarborgen om zo perfectie kwaliteit te leveren.
Objecten welke niet vervoerd kunnen worden, kunnen wij op locatie behandelen, wij hebben hier eigen machines voor. Daarnaast beschikken wij over doorwerkvoorzieningen die wij tijdelijk kunnen plaatsen. De tijdelijke overkapping zorgt er voor dat de juiste omstandigheden worden gehaald om kwaliteit te leveren.

Optioneel is het mogelijk om rapportages en registraties op te vragen. Hier kunt u denken aan registratie van omstandigheden, reinheid, ruwheid, laagdiktemetingen en hechtsterkte proeven.

Graag komen wij bij de opdrachtgever langs om de situatie te bekijken. Aan de hand van diverse factoren wordt er voor het juiste materiaal gekozen.

Neem nu contact op

Een levensduur van 40 tot 80 jaar

Neem nu contact opStationair en op locatie een metallisatielaag aanbrengen.